23948sdkhjf

Tiltrotatortillverkaren Engcon investerar i laserhärdning

De satsar flera miljoner tillsammans med partnern Strömsunds Kvalitetslego.
Den Strömsundsbaserade tiltrotatortillverkaren Engcon stärker sina produkter med hjälp av laserteknik. Det framgår av ett pressmeddelande.

Manuellt monterade slitbrickor ersätts med laserteknik som i stället härdar slitytorna direkt på tiltrotatorn. Det uppges handla om en mångmiljoninvestering som ska ha ökat både produktkvaliteten och kortat produktionstiderna.

Tidigare har tiltrotatorernas slitytor stärkts med hjälp av manuellt monterade slitbrickor. Detta har nu ersatts med robotiserad laserhärdningsteknik som stärker slitytorna med en precision ned på en tiondels millimeter som därmed ersätter de manuellt monterade slitbrickorna.

– Det är alltid spännande med nya tekniker. Och vi har som mål att laserhärda så många slitytor som möjligt på de rörliga delarna i våra produkter, säger Sten Strömgren, kommunikationsansvarig på Engcon.

Den nya laserhärdnings-stationen är en stor saminvestering i mångmiljonklassen mellan Engcon och partnern Strömsunds Kvalitetslego. Det Göteborgsbaserade företaget Permanova, som är pionjärer inom robotiserade lasersystem, har levererat och monterat utrustningen i Strömsund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079