23948sdkhjf

Lesjöfors står starkt

Lesjöfors har lyckats anpassa kostnaderna och satsar bland annat på eftermarknad för bilar och telekom – och det ger ett starkt resultat. Samtidigt fortsätter expansionen utomlands.
Lesjöforsgruppen har klarat första kvartalet 2009 på ett mycket bra sätt, trots det rådande ekonomiska läget i omvärlden. Tack vare anpassning av kostnader i koncernens bolag samt god volymutveckling för exempelvis eftermarknad för bilar och telekom, visar koncernen bra resultat och en mycket stark finansiell ställning.

Lesjöfors kunder kan känna sig trygga med Lesjöfors som en långsiktig och stabil leverantör.

- Vi satsar nu så mycket som möjligt på säljaktiviteter och kundservice för att motverka effekterna av den ekonomiska krisen. Vi ser att våra kunder uppskattar en stabil och kompetent leverantör och vi skall se till att inte göra någon besviken, säger Kjell-Arne Lindbäck, koncernchef för Lesjöfors.

Fortsatt expansion utomlands
Lesjöfors är väl rustat med en stark organisation och välinvesterade produktionsanläggningar. En fortsatt utbyggnad av verksamheter i lågkostnadsländer planeras för att stärka erbjudandet till marknaden. Koncernchefen berättar:

- I Lettland räknar vi med att tillverkning av gasfjädrar startas upp under andra halvåret. Vi expanderar även produktområdet för stansade och bockade produkter samt fjädertillverkning.

- I Kina har vi goda möjligheter att serva våra befintliga och nya kunder inom främst affärsområdet banddetaljer omfattande verktygstillverkning, detaljtillverkning, ytbehandling, montage med mera.. Vi är starkt rustade för framtiden i Kina tack vare genomförda investeringar och en stark självständig lokal organisation.

Stark framtidstro
Även om det är bistra tider i omvärlden så ser Kjell-Arne Lindbäck ändå ljust på framtiden.
- Det finns möjligheter att ta tillvara via hög servicenivå till våra kunder, motiverad och engagerade personal samt en hög tekniknivå i våra bolag.

Källa: Lesjöfors AB

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142