23948sdkhjf

Succé för Promotex

Det lilla företaget Promotex i Alingsås som tillverkar bandtransportörer har nyss gjort sin största affär någonsin – och det kan bli till fler order.
Promotex utvecklar och tillverkar luftdrivna bandtransportörer och all tillverkning sker i Sverige.

VD Pierre Schenkel berättar för Metal Supply att företaget just har fått sin största enskilda order.

Ordern gäller ett tjugotal bandtransportörer till en kund i Fjärranöstern som gärna vill vara anonym, och leverans ska ske redan i juni i år.

Samma kund har tidigare lagt en testorder och utvärderingen blev bra. Därför kan det mycket väl komma fler order från samma kund, berättar Pierre Schenkel glad.

Promotex´ bandtransportörer är konkurrenskraftiga prismässigt även om de tillverkas i Sverige, fortsätter Pierre Schenkel. Dessa bandtransportörer tar väldigt lite plats och är lätta att hantera och installera. Bandtransportörerna med sin pneumatiska drivning är unika på marknaden. Kunden behöver inte tänka på el vilket uppskattas mycket av många industrier. Transportörerna kan jobba i samma takt som den maskin de är installerade vid.

Bilden visar en bandtransportör som är monterad som utmatare av färdiga detaljer från en flerfunktionsvarv Okuma – Multus B300 som står hos Alingsås Legoteknik.














Om företaget
Promotex International Marketing AB bildades hösten 1992 i Alingsås.Företaget är ett handelsbolag specialiserat på internationell marknadsföring och försäljning.Promotex utvecklar, tillverkar och marknadsför luftdrivna bandtransportörer med periferi-utrustning och vänder sig till de flesta industrityper och branscher.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078