23948sdkhjf

Glöm p-skivan

Glöm p-skivan - den nya automatiska p-skivan är uppfunnen.
P-skivan framkallar ofta känsloreaktioner. En av dessa situationer är exempelvis då du kanske har storhandlat och kommer tillbaks till bilen för att som tack hitta en parkeringsbot på vindrutan. Parkeringsskivan fyller en funktion men innebär trots allt en stressfaktor för bilisten eftersom den lätt göms bort, vilket medför att man straffas med böter. Detta slipper du lätt med automatiska P-skivan från AutoParkTime.

Över 10 000 sålda!

AutoParkTime har funnits ute på marknaden sedan hösten 2007 och har sålts i över 10 000 exemplar via ett drygt hundratal återförsäljare. Nu går vi in i nästa fas och har vidareutvecklat AutoParkTime automatiska p-skiva. Från att enheten styrdes av en kabelbunden dörrkontakt lanserar vi nu en trådlös och förbättrad P-skiva som du enkelt placerar i den medföljande dubbelhäftande hållaren mot vindrutan.

Den nya AutoParkTime lanseras på motormässan i Malmö och börjar säljas direkt därefter.

Hur fungerar den nya automatiska P-skivan

AutoParkTime har en fleraxlig accelerometer som analyserar bilens förflyttning och som känner av när du parkerar bilen.

1. När bilen rört sig i ca. 20 sek visar displayen ett rullande "o".

2. Efter bilen parkerats visar den verklig tid i 20 sek.

3. Därefter ställer den in sig på närmaste följande hel- eller halvtimme (enligt svenska bestämmelser) och blir p-skiva.

När du åter kör i väg upphör den inställda P-tiden efter ca 100 meter (20 sek.) och ett rullande "o" visas återigen på displayen. AutoParkTime håller automatiskt reda på sommar- vintertid och drivs av 2st AAA batterier som räcker minst 1 år.

AutoParkTime uppfyller alla svenska lagar och förordningar som gäller parkering med P-skiva, uppfyller CE kraven, är testad och godkänd av Notified Body inom EU, patentsökt och är godkänd av P-bolag.

Parkeringsbolagen och fastighetsbolag positiva till produkten

De stora parkeringsbolagen som EuroPark och Q-Park var direkt mycket positiva till AutoParkTime redan då den lanserades och likaså centrumfastighetsägare som Rodamco och Citycon. Sedan dess har flertalet p-bolag och fastighetsägare tagit del av AutoParkTime och ställt sig positivt till den. Ingen vill att en bilist som parkerar i enlighet med bestämmelserna ska bli straffad för att glömma lägga upp eller ställa in sin P-skiva.

" Vi tycker att det är en seriös produkt och ser positivt på utvecklingen av parkeringshjälpmedel och tillbehör". (Fredrik Weeler, regionchef Europark)

Export
APT:n planeras att börjas säljas i Norge runt årsskiftet, vi har haft en positiv dialog med norska vegvesen och norska parkeringsföreningen (NORPARK) vilket mynnade ut i ett produktgodkännande, maj-08. Därefter räknar vi med en etablering i Danmark, Tyskland och Schweiz .

"En AutoParkTime kostar som en parkeringsbot, varför investeringen snabbt är intjänad för de av oss som stundom är tankspridda!"

Källa: Autoparktime Sweden

Om företaget
Det var på den tiden då man fortfarande använde den gamla papperssnurran som p-skiva i bilen - om man kom ihåg vill säga. En dag i december 2006 glömde Gösta Söderberg, 79 år p-skivan. Han fick då en parkeringsavgift men även idén att göra en parkeringsskiva som man inte kan glömma. Gösta gick till sin gode vän elektronikingenjören och tillika uppfinnaren Sven Linnman. Sven står bland annat bakom elektroniken i handikappfordonet Permobil. Efter att ha kontrollerat regelverk med vägverket, kommunförbundet, näringsdepartementet, egna jurister med flera, utvecklade de tillsammans produkten och hade första prototypen färdig i mars 2007. På mindre än ett år från den första idén producerades den automatiska p-skivan lokalt i norra Stockholm. Leif Dahlberg som startat företaget AutoParkTime Sales AB har som ambition att hjälpa Gösta och Sven att lansera deras uppfinning. Visionen är att denna helsvenska produkten ska användas globalt.

År 2007 utsåg De tankspriddas riksförbund AutoParkTime till Årets pryl. Såväl DN, SVD, Tidningen MOTOR, Din Teknik som flertalet lokaltidningar har skrivit om den och 2009 använder över 10 000 bilister AutoParkTime.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094