23948sdkhjf

Skövdeverkstaden Nystedts investerar

De köper in en lillebror till sin tidigare större maskin från den spanska tillverkaren Soraluce.
Nystedts i Skövde har gjort en maskininvestering. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget är en leverantör av svetsade och maskinbearbetade konstruktioner och detaljer. De är specialister på legotillverkning, ofta i korta till medellånga serier.

I deras anläggning finns svetsning, skärande bearbetning och lackering under samma tak. Totalt förfogar de över 2 200 kvadratmeter och har en modern maskinpark med rejäla lyftutrustningar och stor kapacitet.

Sedan knappt ett och ett halvt år tillbaka har de haft sin Soraluce SP-12000 med längdrörelse på hela 10 500 millimeter. I våras blev behovet av en lillebror så stort att ytterligare en maskin köptes in och den är i produktion under december.

– För mig är det viktigt med full tillit till medarbetarna, de får vara delaktiga i inköp och ser då till att handla rätt saker. Naturligtvis kan det bli fel, men de intresserar sig och vill utveckla både sig och företaget, säger Björn Nystedt, ägare och vd på Nystedts Smides- och Mekaniska Verkstad.

För att komplettera storebror blev det en längdfräsmaskin med längdrörelse 8 500 millimeter med bord i storleken 10 000x 1 350 millimeter från spanska Soraluce såld av Stenbergs i Jönköping.

Med den kommer man kunna avlasta storebror från de något mindre detaljerna. Nystedts har sedan tidigare även två stycken Soralucemaskiner med modellbeteckning TR bland annat.

Sedan slutet på 1980-talet har Björn Nystedt varit ensam ägare till företaget som hans pappa startade någon gång runt 1960 som renodlad smidesverkstad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094