23948sdkhjf

Anderstorpstillverkare tar ordrar efter rekordinvestering

De har god efterfrågan från möbelindustri, butiksinredning och tillverkningsindustri.
Specialisten inom bandbearbetning har blivit en helhetsleverantör inom plåt. Nu plockar Anderstorps Mekaniska Verkstad, AMV, hem allt fler ordrar och växer på marknaden. Det rapporterar Gnosjoregion.se.

– Det här är den klart största investering som gjorts i företagets historia. Nu är vi en komplett leverantör av produkter inom plåt och band, säger delägaren Fredrik Andersson.

Investeringen som Metal Supply tidigare rapporterat om består av en kombinerad stans och fiberlaser av senaste modell med möjlighet att också bocka mindre detaljer i maskinen.

Maskinen tar fullformatsplåt, 3000 x 1500 millimeter, från 0,5-8 millimeter tjocklek. En ny 100 tons kantpress för fullformatsplåt har också installerats.

- Det här är ett lyft för hela företaget. Det har redan tickat in en hel del nya ordrar och vi upplever att våra kunder har sett vår vilja att investera och utveckla verksamheten, säger Jan Andersson.

Bolaget ser mycket ljust på framtiden, något som man tror att också kunderna inom bland annat möbelindustri, butiksinredning och tillverkningsindustri känner av.

Familjeföretaget AMV, Anderstorps Mekaniska Verkstad, firar 80 år i år.

AMV är en betydande spelare inom automatiserad metallbandsbearbetning med kunder inom ledande tillverkningsindustri och flera stora elgrossister.

Konceptet bygger på bandbockning med standardverktyg vilket gör det enklare för kunden att komma igång med produktionen utan att drabbas av dyra verktygsinvesteringar.

- Det finns bara fyra sådana här bandbockningsmaskiner i Sverige och vi sitter på tre av dem. Vi har dessutom varit med och utvecklat maskinerna tillsammans med Numalliance i Frankrike, säger delägaren Fredrik Andersson till Gnosjoregion.se.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11