23948sdkhjf

Mångmiljonorder till Linköping

Impact Coatings i Linköpings kan ta en order på mellan 250 och 500 miljoner kronor - en order som skulle innebära nyanställningar.
Impact Coatings tecknar överenskommelse om 20 beläggningssystem varav 2 beställs för leverans första halvåret 2009.
Enligt överenskommelsen, uttrycker kunden sin avsikt att beställa 20 st InlineCoater 500 under 2009-2010, vilket skulle medföra intäkter på 250-500 mkr beroende på mängden förbrukningsmaterial och service.

Kunden har dessutom tecknat order på två av dessa system för leverans under första halvåret 2009. Ordervärdet uppgår till 30 mkr. Till detta kommer förbrukningsmaterial och service, som kan uppgå till ytterligare lika mycket under en 5-årsperiod.

Affären är resultatet av en intensiv systemutveckling hos Impact Coatings. InlineCoater 500 lanserades hösten 2008 och är utvecklad för dygnet runt produktion av stora volymer.

Kunden, vars namn eller användningsområde ej kan avslöjas av konkurrensskäl, skall integrera beläggningsmaskinerna i sin produktion för förädling av sina produkter. Maskinerna kommer att användas i storskalig massproduktion. Trots systemens höga kapacitet, är denna satsning bara början på en mer omfattande kapacitetsuppbyggnad.

InlineCoater 500, Impact Coatings högprestandamaskin, lanserades under hösten 2008. Systemet bygger på samma principer som den mindre InlineCoater 300 men med ca 3 gånger högre kapacitet för att tillfredsställa de kunder som har allra störst volymbehov.

”Att ett stort, internationellt företag väljer Impact Coatings som leverantör till sin strategiska satsning på PVD-beläggningar är ett verkligt styrkebesked. Det visar inte bara att vår satsning på utveckling av högprestandamaskiner varit lyckosam, utan även att vi accepterats på den globala marknaden som en ledande leverantör. Affären är helt i linje med vår satsning på globala kunders behov av produktionsintegrerad PVD och vi räknar med fortsatta affärsmöjligheter med denna nya kund” säger Henrik Ljungcrantz, VD på Impact Coatings.

För Impact Coatings innebär affären ytterligare fokusering på systemtillverkning. Ytterligare nyanställningar planeras för att möta denna och andra kunders behov av flera system, förbrukningsmaterial, service och processutveckling.

Källa: Impact Coatings

Om företaget
Impact Coatings utvecklar state of the art processer och beläggningssystem för miljövänlig PVD-beläggning, Physical Vapour Deposition. Ett sortiment av keramiska beläggningar med olika färg och enastående nötningsbeständighet har utvecklats för dekorativa applikationer. Bolaget utvecklar och kommersialiserar också det nya skiktmaterialet Maxfas, som kan ersätta guld för plätering av elektriska kontakter. För applicering av dessa beläggningar erbjuder Impact Coatings beläggningssystemen InlineCoater och ReelCoater överlägsna i produktivitet och flexibilitet, speciellt då beläggningen kan integreras med tillverkningen av objekten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094