23948sdkhjf

Handelsstålsgruppen gör storkap

Handelsstålsgruppen med verksamhet i Norrköping, Borlänge, Örebro samt Stockholm har gjort en storinvestering. En helt ny kap-line är snart färdig för produktion och företaget är därmed rustade till alla typer av kapjobb och får större kapacitet.
Inom kort kommer Handelsstålsgruppens nya Kaltenbach KBS 750 GD stå färdig för produktion. Slutmontering och intrimning görs under vecka 10 och 11.

Den nya kapmaskinen klarar av att kapa material från dimension 10x10xmm till 750x500 mm vid rakkap, i längder från 20mm och uppåt. Gerkapar upp till 60 grader (390x500mm).

I samband med investeringen har även en ombyggnation varit nödvändig för att få plats med bandsågen som tar en imponerande plats i anspråk, omkring 28,5 meter lång och 6 meter bred kommer hela enheten att bli. Enbart inmatningen kräver närmare 15 meter i utrymme. Den nya produktionsytan kommer efter ombyggnation att bli ca 800 kvm.

– Vi har stora förväntningar på kapaciteten med det nya kapen. I framtiden kommer vi kunna tacka Ja till i stortsätt alla typer av kap jobb. Den nya kapmaskinen har stor potential, säger Benny Hultgren, produktionsansvarig .

- Vår nya kapmaskin är en stor möjlighet för oss och alla våra kunder, vi står väl rustade att möta marknadens krav på snabb service och noggrannhet, berättar VD Anders Melin för Metal Supply.

Källa: Handelsstålsgruppen

Om företaget
Handelsstålsgruppen är ett privatägt företag med säte i Norrköping som bedriver stålservicepartner-verksamhet och har det långsiktiga målet att bli nummer ett inom sin kärnaffär. Företagets kunder finns primärt inom verkstadsindustrin och byggindustrin men även inom den offentliga sektorn. Koncernen omsätter drygt 80 miljoner kronor och har 30 anställda med verksamhet i Norrköping, Borlänge, Örebro samt Stockholm.

Handelsstålsgruppen nya kapmaskin

Handelsstålsgruppen nya kapmaskin



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078