23948sdkhjf

En miljardmarknad väntar

Den svenska snöskotern Snowolverine har varit under utveckling i fem år. Nu väntar en miljonmarknad runt hörnet, säger vd Anders Sterner.
Efter fem års arbete med utveckling är den svenska snöskotern Snowolverine äntligen färdig. Runt hörnet väntar en miljardmarknad.

Innovationerna på skotern Snowolverine är nästan fler än företagets vd och grundare Anders Sterner kan hålla reda på. Bara antalet patent är tio och han tror inte att de som vill se förnyelse i snöskoterbranschen ska bli besvikna. "Det är en konservativ bransch, drivkraften för oss är att tillverka en skoter som tar utvecklingen ett steg framåt. Nu har vi nått målsnöret och känner stolthet för det vi har gjort", säger Anders Sterner.

Varje enskild detalj på skoterna är i princip egenutvecklad och för att avslöja eventuella barnsjukdomar kommer skotern att frå en tuff behandling. Kommande säsong ska 20 skotrar nämligen levereras till uthyrningsfirmorna Revelj Racing och Vemvallen Motor & Vildmarkscenter där maskinerna kommer att testas grunligt.

Försäljningspotentialen är enorm, berättar Ander Sterner. Nyförsäljningen av snöskotrar i Nordamerika och Europa omsätter 16 miljarder kronoroch domineras helt av fyra tillverkare. I Sverige säljs cirka 9 000 skotrar om året. Bombardier (med märkena Lynx och Ski-Doo) har 50 procent av marknaden, följt av Yamaha, Polaris och Arctic Cat.
- Om Snowolverine får bara en procent av marknaden så kommer vi att tjäna rejält med pengar, säger vd:n.

Källa: DI

Om företaget
Snowolverines grundare växte upp med ett stort motorintresse och en dröm om att en dag konstruera en egen snöskoter.
Att tvingas se på hur de klassiska svenska snöskotertillverkarna tragiskt nog försvann från marknaden en efter en blev ett så pass starkt incitament, att de efter flera års planerande drog igång sin dröm med projekt ”Järven” år 2001. En grupp tätt sammansvetsade människor med hög kompetens inom rätt områden skapade då tillsammans embryot till det som idag är SnoWolverines första snöskoter, vilket ledde fram till grundandet av företaget SnoWolverine AB år 2003.

SnoWolverine AB består idag av totalt 16 anställda, vilka i sin tur består av 3 ingenjörer, 10 montörer och 3 inom marknadsföring/försäljning, administration och management. Vid behov tas extrapersonal in och består då vanligen av utvecklingskonsulter inom exempelvis motorteknik. Huvudkontoret är beläget i Stockholm och produktion och utveckling sker vid egen anläggning i Sveg.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078