23948sdkhjf

Ny helsvensk snöskoter i lyxklassen

Den nya lyxiga sportskotern Snowolverine från Sveg i Härjedalen lanseras nu på en marknad som annars domineras av stora internationella tillverkare.
Den nya skotern Snowolverine har fått namn från det engelska ordet för järv, ett djur som är känt för att snabbt färdas över snön.

Marknaden för snöskotrar domineras av fyra stora internationella tillverkare: Bombardier, med märkena Lynx och Ski-doo, och Polaris, Yamaha och Arctic Cat, och dessa märken utgör cirka 50 procent av försäljningen av skotrar. Omkring 9 000 skotrar säljs årligen i Sverige.

Enligt Anders Sterner, vd och grundare, är skotermarknaden en stagnerad marknad där det inte har hänt något på 20 år. När han startade företaget 2003 började branschen så smått intressera sig för fyrtaktsmotorer och han såg då sitt snitt till att komma in på banan som ny aktör.

Anders Sterner beskriver sin svarta Snowolverine som snöskotrarnas Harely Davidson – en påkostad sportskoter som tillverkas i begränsad upplaga än så länge. Den har både nya funktioner och en annan design än de klassiska skotermärkena. Snowolverine har ny egentillverkad växellåda och ett flertal andra innovationer och bör kunna stå sig i konkurrensen, menar Anders Sterner.

Snowolverine tillverkas i Sveg i Härjedalen.

Källa: SR
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078