23948sdkhjf

Automation och Mekatronik flyttar in på Tekniska Mässan

Med start 2011 blir Mekatronik & Automationskomponenter en del av Tekniska Mässan. Den nya avdelningen inrättas för att möta ett växande intresse för automationsteknik i Mellansverige med tyngdpunkt i den expansiva Mälardalsregionen.
Med start 2011 blir Mekatronik & Automationskomponenter en del av Tekniska Mässan. Den nya avdelningen inrättas för att möta ett växande intresse för automationsteknik i Mellansverige med tyngdpunkt i den expansiva Mälardalsregionen. Satsningen förstärker Tekniska Mässans position som ledande mässa för produktionsteknik och logistik.

- Tekniska Mässan tar i och med detta ytterligare ett steg för att förstärka sin position som Nordens främsta evenemangs- och samlingsplats för automation och produktion, förklararBjörn Lindforss, projektledare för Tekniska Mässan. Den nya avdelningen breddar mässans innehåll genom att även ge plats för utställare av komponenter,delsystem och även kompletta systemlösningar.

Detta öppnar dörren för fler besökarmålgrupper och ökar värdet för konstruktörer, maskintillverkare, systemintegratörer och andra som är intresserade både av komponenter för att bygga systemlösningar och av maskiner, robotar och kompletta lösningar för produktion.

Tekniska Mässan inledde för fyra år sedan ett förändringsarbete till att bli en renodlad fackmässa för effektiv produktionsteknik. Detta har medfört att nya utställare tillkommit samtidigt som mässans innehåll blivit tydligare för besökarna. Parallellt med mässutställningen har seminarie- och föreläsningsprogrammet utvecklats och fått fler besökare.

- Både besökare och utställare är mycket nöjda med nya Tekniska Mässan, vilket avspeglas i våra besökarundersökningar, fortsätter Björn Lindforss. Vår förstärkta satsning på automation är ett direkt svar på de önskemål som framkommit och det gör att vi kan presentera ännu bättre innehåll för både nya och gamla besökare framöver.

År 2008 registrerade Tekniska Mässan 22 548 besökare. Av dessa var 8 100 företagsledare eller chefer, 14 900 hade stort eller helt avgörande inflytande över inköp, 10 100 knöt nya kontakter på mässan och 12 200 uppgav att Tekniska Mässan är den enda mässan som de besöker.

- I år arrangeras Scanautomatic parallellt med Tekniska Mässan den 13-16 oktober på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mässornas inriktningar kompletterar varandra väl och det breda utbudet är uppskattat av både utställare och besökare.

Kontakt för ytterligare information:
Björn Lindforss, projektledare Tekniska Mässan
bjorn.lindforss@stofair.se
Mobil: +46-70-789 44 48

Gunnar Iggendal, projektkonsult Tekniska Mässan
gunnar.iggendal@stofair.se
Tel: +46-8-749 43 31

Roger Blomqvist,pressansvarig Tekniska Mässan
roger.blomqvist@informedia.se
Mobil: +46-70-550 94 10

Stockholmsmässan är Nordens ledande arrangör och genomför varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 10 000 utställare, 1,5 miljoner besökare och fler än 8 000 journalister från hela världen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063