23948sdkhjf

Långsiktiga satsningar på Aknes Mekaniska

Aknes Mekaniska i Örbyhus, norr om Uppsala, erbjuder kompletta lösningar på kundernas mekanikbehov – allt från framtagning till serieproduktion. Här använder man lågkonjunkturen konstruktivt och trimmar företaget så man är redo när tiderna blir bättre.
VD Magnus Akne ser framtiden an med tillförsikt. Magnus berättar för Metal Supply att företaget har fått in ett par nya kunder senaste månaden och de har stora förväntningar på god försäljning.

Men som de flesta andra har Aknes Mekaniska också märkt av en minskad orderingång under vintern. Men i stället för att duka under för den annars så utbredda krisstämningen så väljer man här att använda det lite lugnare tempot till att hitta nya kunder och till att investera och trimma företaget.
- Vi satsar långsiktigt, eftersom kortsiktiga satsningar sällan bär frukt i vår bransch, säger Magnus.

De långsiktiga satsningarna är många:

Aknes Mekaniska har investerat i en ny fleroperationsmaskin , en Haas VF5/50XTHE, 3-axlig vertikal fleroperationsmaskin med BT50-verktygskona. Maskinen ger möjlighet att ta in grövre bearbetning – ett område som man inte varit så vass på tidigare. Därmed kan de ta fler jobb till befintliga kunder.

Företaget utvidgar och renoverar produktionslokalerna för att man också ska kunna ta in monteringsarbeten till kunder som man idag har skärande bearbetning till. - På sikt hoppas vi att detta ger oss mer maskinbearbetning och ett tätare förhållande till kunden, vilket också säkrar vår situation som underleverantör, fortsätter Magnus Akne.

Aknes kompetensutvecklar också personalen på ett antal olika områden, och genomför produktivitetsförbättringar både i administrationen och i produktionen – något som de annars inte har haft tid med de senaste två åren.

Magnus Akne hoppas att Aknes Mekaniska genom dessa långsiktiga satsningar slipper uppsägningar till konjunkturen vänder igen. Genom bredd på tjänsterna och en stor variation på kundernas branscher hoppas han att företaget kan behålla en hyfsad omsättning och rida ut situationen som branschen befinner sig i.

- Tanken är att Aknes Mekaniska ska gå starkare ur lågkonjunkturen än vi var innan, avslutar Magnus Akne.

Aknes Mekaniska

Aknes Mekaniska





Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094