23948sdkhjf

Diamorph sluter samarbetesavtal med Grundfos

Diamorph AB har utvecklat en ny materialteknik för att framställa avancerade keramiska material och kommer nu initiera ett samarbete med Grundfos, världens största tillverkare av pumpar och pumpsystem.
Med en årsproduktion på mer än 10 miljoner pumpenheter är Grundfos en av världens ledande pumptillverkare. Grundfos är i dag världens största tillverkare av circulations-pumpar och täcker omkring 50 % av världsmarknaden.

I detta segment ska Diamorph nu tillsammans med Grundfos utveckla nya komponenter med unika materialegenskaper. För att bibehålla sin ledande position satsar Grundfos starkt på forskning och utveckling. I det initierade forskningssamarbetet med Grundfos kommer Diamorph att bidra med sin spjutspetsforskning inom materialteknik.

"Det känns väldigt bra att få det här förtroendet. Grundfos är ett marknadsledande bolag inom sitt segment och tillsammans med vår kunskap inom morgondagens materialteknik tror jag att vi kan utveckla riktigt konkurrenskraftiga produkter", säger Daniel K K Hahn, VD Diamorph.

Källa: Diamorph

Om Grundfos
Grundfos har en omsättning på över 22,5 miljarder SEK . Företaget spenderar cirka 816 miljoner kronor på forskning & utveckling per år. Grundfoskoncernen är världsledande tillverkare av pumpar och pumpsystem.

Om Diamorph
Diamorph AB (publ) är ett högteknologiskt företag baserat i Stockholm som utvecklar avancerade material inom främst tre områden - Energi, Biotech och Industri.Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.093