23948sdkhjf

Clean Oil Technology inleder europeiskt samarbete

COT inleder samarbete med flera europeiska fordonstillverkare. Företagen har tillsammans inlett verifieringsprov av COT:s produkter kopplat till olika bränslen, däribland etanol.
De samarbeten som COT - Clean Oil Technology AB (publ) har inlett med fordonstillverkarna har kommit till stånd p g a ökat intresse för hur olika bränslen påverkar motorolja negativt. Inom fordonsindustrin tittar man noga på möjligheterna att kunna öka bekvämligheten för kunderna genom längre serviceintervaller även för s k miljöbränslen.

Möjligheterna till minskad bränsleförbrukning och därmed utsläpp av CO² finns också med i bilden. Nya avfallsbestämmelser som även innefattar hanteringen av spillolja kommer under våren. Fordonsindustrin följer med spänning resultatet av dessa.

COT ser stor potential i utvecklingen på Biogasområdet

COT anser sig kunna lösa vissa nackdelar med Biogas.

Som ett led i arbetet med att ersätta fossila bränslen har redan ett antal svenska kommuner startat produktion av Biogas och fler väntas följa efter. Den svenska regeringen ger dessutom stöd till detta. Samtidigt lanseras fler och fler fordon anpassade för Biogasdrift på den svenska marknaden. Allt detta är naturligtvis helt i linje med målsättningarna att minska beroendet av oljan. Men biogas är inte helt oproblematiskt som bränsle.

Biogas är, precis som naturgas, ett torrt bränsle som absorberar stora mängder fukt och vätskor, som vatten och syror. Dessa vätskor påverkar motoroljan negativt och kan leda till korrosionsproblem i motorn. I vissa fall blir det beläggning på bl a insprutningsventilerna vilket kan leda till ojämn gång och driftstopp.

COT:s teknik kan vara en komponent för att lösa dessa problem. Därför förs diskussioner med både producenter inom Biogasområdet och med fordonstillverkare.

COT och Volvo Penta startar samarbetsprojekt

COT - Clean Oil Technology AB (publ) samarbetar med Volvo Penta kring ett utvärderingsprov av företagets unika system för oljerening i fordon under drift.

Volvo Penta tillverkar marin- och industrimotorer. Företaget ser med stort intresse på COT:s produkter, eftersom man har kunder med uttalade önskemål om längre serviceintervaller. Dessutom skärps miljökraven löpande, vilket ställer krav på nya lösningar.

Källa: COT

Om företaget
COT - Clean Oil Technology AB's affärsidé är att utveckla, tillverka, sälja och marknadsföra produkter som ger stora miljömässiga och ekonomiska besparingar vid användning inom system med smörjoljor och hydrauloljor på en global marknad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047