23948sdkhjf

Unik skärmaskin i Lottendal

Lottendal Industriservice har en skärmaskin som det endast finns ett fåtal av i Norden. Maskinen kan skära aluminiumdetaljer med fantastisk precision.
Lottendals Industriservice grundades av Robert Andersson för 21 år sedan. För ett år sedan investerade Robert Andersson 1,6 miljoner kronor i en ny toppmodern vattenskärmaskin från USA. Efter vissa ombyggnationer uppgick hela investeringen till 2,5 miljoner kronor.

Robert Andersson berättar:
- När jag köpte maskinen så var det den första av sitt slag i Norden. Med den kan jag skära upp till 50 mm med h7 tolerans, mot en normal vattenskärmaskin där man räknar med 6 % vinkel av vikelse.

Maskinen är fortfarande sällsynt. Det finns 3 stycken i Sverige och en i Norge, men Lottendal Industriservice är ensamma om att köra på ren legotillverkning.
- Nu har jag kört med maskinen i ett års tid och nu vet jag vad den klarar av, säger Rober Andersson stolt.

Som Metal Supply kunde rapportera den 11 februari, var den nya maskinen orsaken till att Lottendal Industriservice har kunnat fira att de fått en order på 1,1 miljon svenska kronor. Läs nyhetsartikeln här.
- Ordern är i 20 mm aluminium och jag har en vinkel av vikelse på ca 1-1,5 hundradels mm. Undrar om någon kan slå det, säger Robert Andersson stolt.


Källa: Lottendals Industriservice

Lottendal Industriservice: Skärmaskin

Lottendal Industriservice: Skärmaskin



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079