23948sdkhjf

Wibe lanserar termoplastsortiment

Inom många branscher används redan idag termoplast som ytskydd. Det har också börjat användas för kabel- och trådstegar - något som Wibe är specialist på.
Wibe lanserar ett sortiment för termoplast. Utgångspunkt är KHZSP-sortimentet, dvs stegar som medger enkel hantering och snabbt montage med ett fåtal verktyg. Belagt med en halogenfri termoplast blir det ett sortiment med högt korrisonsskydd till en verkligt attraktiv kostnad . I sortimentet ingår kabelstege KHZSP-200 till 600, Klammer 42, Konsol 50, Takpendel 2F, Takpendel 20F, Bärok3, Skarv 21P, Avvinkling 22P och P/A-skena 24/48.

Inom många branscher används redan idag termoplast som ytskydd. Det gäller t ex för vattenledningsrör, galler i kylskåp och beläggning av lyktstolpar. Det har också börjat användas för kabel- och trådstegar i Europa och andra världsdelar. Vi har t ex levererat till Södertunneln i Stockholm.

Termoplastbeläggningen klarar kraven i ytterst aggressiva miljöer, som t ex våta fuktiga miljöer och vid stora temperaturvariationer samt koncentrationer av kemikalier. Den ger även ett slitstarkt skydd och hög slagtålighet. Eftersom ytan blir heltäckande, porfri och stark så blir beläggningen hygienisk och smutsavvisande.

Fördelar med termoplast:
- Kostnadseffektiv lösning.
- Hög korrosionsresistans i miljöer upp t o m klass C5-M, testade enligt ISO 12944-6.
- Montagevänlig.
- Alla tillbehör går att montera med en skruvdimension, M8.
- Kan ersätta syrafast.
- Slitstark/reptålig beläggning.
- Lätt att laga om skador uppstår.
- Låg toxicitet vid ev. brand, brandklassade enligt V0 (UL94)
- Mycket god kemikalieresistans.
- Klarar miljöer mellan -40º C upp till +65º C
- Förberedd för potentialutjämning.
- Beläggningen är UV-beständig

Termoplastbeläggningen är en ytbeläggningsmetod där man genom en termisk process smälter ut ett plastpulver på främst metalldetaljer vilket ger flera gynnsamma egenskaper. Beroende på vilket beläggningsmaterial som används kommer detaljen att få olika egenskaper. Främst används termoplast i aggressiva miljöer där de ger ett slitstarkt, långtidsverkande och miljövänligt skydd mot bl a korrosion. Eftersom processen sker termiskt, alltså utan några lösningsmedel är den inte miljöpåverkande.

Källa: Schneider Electric Sverige

Om företaget
Wibe grundades 1929 med huvudkontor då som nu i Mora vid Siljans strand. Idag har vi vuxit till en av Moras största arbetsgivare med ca 400 anställda och en omsättning på 750 miljoner kronor 2007. Och vi fortsätter att växa. Inte bara i Skandinavien, där vi är marknadsledare inom alla våra produktområden. Kabelförläggning, master och torn.

Wibe ingår sedan 1999 i den världsomspännande koncernen Schneider Electric. Koncernen, som har sitt huvudsäte i Paris, har över 120 000 anställda och en omsättning på drygt 160 miljarder kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078