23948sdkhjf

Miljonsatsning i Blomstermåla

Tillverkningen av liftdumpers, lastväxlare, skiftessystem samt sopbilar går bra i Blomstermåla utanför Mönsterås. JOAB storsatsar och investerar 6,5 miljoner kronor i nya lokaler och nya robotsvetsanläggningar.
Sopbilsproducenten JOAB satsar 6,5 miljoner som investeras i nya lokaler och nya robotsvetsanläggningar.

JOAB sysselsätter totalt 120 personer i Mönsterås kommun, och kommunalråd Roland Åkesson hoppas att investeringen kommer att ge fler jobb på sikt.

JOAB:s nya lokaler är på hela 7 000 m2 och företaget investerar samtidigt i två nya robotsvetsanläggningar.

Källa: SR Kalmar

Om företaget
JOAB är ett ledande företag inom påbyggnadsbranschen för lastbilar och har c:a 160 st anställda. Vi utvecklar, tillverkar och säljer liftdumpers, lastväxlare, marknadens smartaste skiftessystem Cameleont™ samt sopbilar.

Våra kunder är privata och kommunala återvinningsentreprenörer, åkerier, lastbilstillverkare, lastbilsåterförsäljare samt andra påbyggare. Mer än 45 års erfarenhet inom branschen ger ett stort kunnande i huset.

Utveckling och tillverkning bedrivs helt i egen regi, med kontroll och kvalité i enlighet med kraven för ISO 9001 och ISO 14001. JOAB erbjuder högkvalitativa produkter, teknisk kompetens och service för bästa långsiktiga lösning och investering för våra kunder.

Vår flexibla organisation och strävan att arbeta nära användarnivå har gett oss ett starkt varumärke. Det bästa kvittot är det återkommande förtroendet vi får av våra kunder. Verksamheten bedrivs idag i Göteborg, Mellerud, Lessebo och Blomstermåla i Mönsterås kommun. JOAB har sedan starten 1963 kontinuerligt expanderat och erövrat marknadsandelar.

Omsättningen var år 2008 350 Mkr. Företagets grundare och ägare Jan Olsson är sen länge ett välkänt ansikte i branschen. Idag drivs verksamheten av sonen Peter. Av försäljningen går 50 % på export till bl.a. Norge, Danmark, Finland och Baltikum. Periodvis sker även leveranser till mer avlägsna platser som till länderna i Mellanöstern, Asien och Afrika. Vi har återförsäljare i Norge, Danmark, Finland, Österrike och Tyskland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112