23948sdkhjf

Starkt Sydamerika lyfte intäkterna med 90 procent

Nu räknar Norrköpingsbolaget med att samarbetet med Caterpillar ska öka försäljningen även i USA.
Skogsindustrimarknaden i Sydamerika gav Norrköpingsbaserade MultiDocker framgångar under 2016. Där levererade bolaget maskiner och lösningar som gynnat lokala producenters logistikkedja. Det framgår av bokslutsrapporten.

MultiDocker utvecklar, tillverkar och säljer maskiner och logistiklösningar för materialhantering i hamnar och terminaler. Bolaget har ett nära samarbete med Caterpillar, världens största tillverkare av stora anläggningsmaskiner.

USA, Caterpillars egen hemmamarknad, har varit ett annat område som öppnat upp för fler affärer. I USA uppges effektiviteten vara relativt låg både inom industrin och längs vattenvägarna. MultiDocker har under 2016 sålt några få enheter. Marknaden bedöms ha mycket stor potential eftersom kunderna föredrar produkter med amerikansk prägel vilket bolaget genom samarbetet med Caterpillar har.

Under 2017 fokuserar MultiDocker fortsatt på den europeiska marknaden, USA och Sydamerika.

En annan positiv nyhet är att bolaget i takt med att volymerna ökar kan förhandla fram bättre inköpspriser. MultiDockers vinstmarginal har historiskt sett påverkats av höga logistikkostnader som inkluderar transporter av stora och tunga komponenter som monterats på plats.

Nu står bolaget inför nästa steg i utvecklingen och vill använda Caterpillars leverantörer ännu mer strukturerat för att sänka tillverknings- och transportkostnaderna. En annan kostnadsbesparande faktor här är etableringen av en ny monteringsanläggning.

Intäkterna i det fjärde kvartalet var 4,9 miljoner euro (2,5), en ökning med 90 procent. Ebitda-resultatet uppgick till 0,7 miljoner euro (0,2), en förbättring med 320 procent.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094