23948sdkhjf

Bulten går in på USA-marknaden

De bildar ett samriskbolag med Ramco där syftet är att sälja fästelement.
Bulten, en av de största leverantörerna av fästelement till den internationella fordonsindustrin, och den nordamerikanska leverantören av fästelement Ramco Specialties har tecknat avtal om att bilda ett joint venture-bolag ägt till lika delar (50/50). Syftet är att distribuera fästelement till den nordamerikanska fordonsindustrin. Det framgår av ett pressmeddelande.

Samtidigt startar Bulten ett dotterbolag för tillverkning av externt gängade fästelement för samma marknad. Bägge verksamheterna är planerade att starta upp under 2017.

Joint venture-bolaget kommer att verka under namnet Ram-Bul och ha sitt huvudkontor i Ramcos nya anläggning tillika huvudkontor i Hudson, Ohio. Ram-Bul kommer att erbjuda försäljning och distribution av fästelement till den nordamerikanska marknaden via Bultens FSP-koncept.

Bultens nya produktionsbolag, Bulten North America, kommer att starta sin verksamhet i samma byggnad som Ram-Bul och blir därmed Bultens första enhet för tillverkning av externt gängade fästelement för den nordamerikanska marknaden.

Bultens totala investering beräknas uppgå till cirka 9 miljoner dollar fördelat över fyra år med start 2017 och den årliga affärspotentialen för Bulten uppskattas till cirka 30-40 miljoner dollar vid fulla volymer 2020.

Investeringen förväntas påverka Bultens resultat negativt 2017 och 2018 med cirka 3-4 miljoner kronor per år.

– Bultens tidigare erfarenhet av att etablera joint venture-bolag har beaktats vid etableringen av företagsstrukturen och vi tror att detta är det snabbaste och mest kostnadseffektiva sättet att serva våra kunder också på den amerikanska marknaden. Ramco har varit en samarbetspartner till Bulten under många år och jag ser fram emot vårt utvidgade samarbete som jag är övertygad om kommer att skapa långsiktiga värden för våra aktieägare, säger Tommy Andersson, vd och koncernchef för Bulten.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094