23948sdkhjf

Bra start på året för maskintillverkaren Väderstad

Nu gasar Mjölbybjässen på och anställer 25 personer till.
Trots en utmanande global maskinmarknad avslutade Väderstad i Mjölby kommun det finansiella året 2016 med goda resultat. Efter en stark start på det nya året ser företaget ljust på framtiden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tror du att ni kommer att behöva rekrytera mer personal 2017?

– Vi är idag cirka 750 personer i Väderstad och omkring 200 i våra dotterbolag. Vi håller idag på och söker cirka 25 personer. Detta inom olika områden som utveckling, kommersiella sidan samt inom operations, uppger Väderstads vd Jan Engfeldt för Metal Supply.

Väderstad-Gruppen är en stor global aktör inom jordbearbetning och sådd. Bolaget finns representerat i 40 länder. Väderstad-Gruppen ägs av familjen Stark.

– 2016 har varit ett utmanande år med stor spridning gällande marknadsläget. Vissa marknader, som exempelvis Frankrike, har brottats med de lägsta skördarna på 40 år. Samtidigt har andra marknader, som Ryssland och Ukraina, haft rekordskördar. Väderstad har en stabil bas med egna dotterbolag och samarbetspartners och har haft ett bra år under 2016, säger Jan Engfeldt.

Väderstad ingår i koncernen Väderstad Holding finns representerat i 40 länder världen över. Under räkenskapsåret 2016 redovisar Väderstad inklusive helägda säljbolag en omsättning på 1,86 miljarder kronor, varav 85 procent representerar export. Resultat efter finansiella poster uppgick till 117 miljoner kronor.

– Vi har fått en god start på 2017, med en försäljning som redan ligger över föregående år. Här ser vi de vändande trenderna rörande framförallt mjölk- och rapspriserna som positiva faktorer, säger Jan Engfeldt.

Några av de länder där utvecklingen är särskilt positiv är England, Sverige och Ukraina. Samtidigt upplevs marknaderna i Frankrike och Tyskland även fortsatt som något dämpade.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079