23948sdkhjf

Börsbjässen jagar fler industriförvärv

De scannar av marknaden brett - alla deras bolag jobbar i hög grad självständigt.
Börsnoterade Lifco kommer att fortsätta att förvärva verkstadsbolag efter köpet av entrepenadmaskintillverkaren Hultdin nyligen. Det uppger Lifcos vd Fredrik Karlsson för Metal Supply.

Hultdins försäljning uppgick räkenskapsåret 2015/16 till 152 miljoner kronor och företaget har 66 anställda.

– Lifcos affärsidé är att förvärva nischade, marknadsledande företag som har förutsättningar att växa med lönsamhet och generera goda kassaflöden. Lifco specialiserar sig inte på någon specifik bransch, utan förvärvar brett. Alla våra bolag arbetar under en mycket hög grad av självständighet, konstaterar han.

Lifco har tre affärsområden varav ett heter Demolition & Tools. Där är verksamheterna inriktade på utveckling, tillverkning samt försäljning av utrustning till bygg- och rivningsindustrin. Koncernen är en stor global aktör inom marknaderna för demoleringsrobotar och verktyg till kranar.

Lifco är också en stor aktör i världen när det gäller verktyg för grävmaskiner.

– Hultdins vänder sig till tillverkare av entreprenadmaskiner och kompletterar befintliga verksamheter med tillbehör till skogs- och entreprenadmaskiner. Vi är glada över att kunna välkomna Hultdins till Lifcokoncernen, uppger Fredrik Karlsson för Metal Supply.

Bolagsgruppen Lifco omsätter nio miljarder och sysselsätter 3 600 personer. Huvudägare är den i Göteborg bosatte industrimannen Carl Bennet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094