23948sdkhjf

Tesla kan skapa flera hundra nya jobb i Trollhättan

En grupp intressenter lobbar för en etablering.
Den amerikanska biltillverkaren Tesla vill bygga elbilar i Europa. En grupp intressenter, där bland annat Business Sweden ingår, försöker nu övertyga USA-bjässen om att Trollhättan är ett alternativ. Det uppger flera källor för P4 Väst.

Om Tesla skulle börja bygga bilar i Sverige skulle det kunna ge flera hundra nya jobb. Det skulle dessutom gagna den svenska fordonsindustrin.

Även leverantörsorganisationen Fordonskomponentgruppen, FKG, har varit delaktiga i kontakten. Det bekräftar vd Fredrik Sidahl.

– Vi hade kontakt via svenska företrädare redan försommaren förra året, säger han till P4 Väst, men vill inte gå in på några detaljer.

Ett av argumenten är att bilfabriken i Trollhättan, som elbilstillverkaren Nevs nu äger, skulle ha plats för att även bygga Teslas bilar.

Nevs vill inte kommentera uppgifterna men säger att de siktar på att även kunna tillverka bilar åt andra företag.

Enligt tidskriften Automotive News har Tesla förklarat att det planerar att bygga en helt egen batteri- och bilfabrik i Europa. Finland, Tyskland, Nederländerna och Portugal har tidigare anmält intresserade av att hysa fabriken.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062