23948sdkhjf

Duroc ser god efterfrågan inom industrihandel

Målet är att växa affären för Duroc Machine Tool 2017.
Duroc lade under förra året mycket arbete på att utveckla och omorganisera säljarbetet inom industrihandeln, vilket ännu inte medfört ett bättre resultat för helåret. Det framgår av bokslutsrapporten.

Glädjande är dock att orderingången på 89 miljoner kronor i fjärde kvartalet är betydligt starkare jämfört med sista kvartalet 2015 (74 miljoner kronor), vilket beror på ett intensifierat säljarbete i dotterbolagen, uppger bolaget.

Generellt sett är efterfrågan i marknaden på de produkter och tjänster som Duroc erbjuder fortsatt god. Den enda avvikelsen är den norska marknaden som inte förväntas återhämta sig under 2017.

Affärsområde industrihandel bedriver handel med verktygsmaskiner inklusive automationslösningar, verktyg, service och support till verkstadsindustrin. I affärsområdet ingår Duroc Machine Tool-gruppen med industrihandelsverksamheter i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Baltikum.

Inom affärsområdet fortsätter renodling av verksamheten för att få mer fokuserade agenturer som är gemensamma för samtliga sju länder, vilket ger skal- och kompetensfördelar vid försäljning och leverans.

Planerar ni att expandera Duroc Machine Tool 2017?

–Vi har alltid en ambition att växa vår affär så även 2017, uppger Durocs vd John Häger för Metal Supply.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.375