23948sdkhjf

25 industriarbetare får jobb i Torshälla

Hela koncernen tjänar pengar igen.
Stålbolaget Outokumpu ökar produktionen och anställer ytterligare 25 industriarbetare vid Nyby bruk i Torshälla i Eskilstuna kommun. Det rapporterar Eskilstuna-Kuriren.

– Det är väldigt positivt och roligt att hela koncernen börjar tjäna pengar. Det är bra för oss i Nyby också, säger platschefen Tony Andersson till tidningen.

Den finska stålbjässen Outokumpu, med 11 000 anställda i 40 länder, gjorde 2016 vinst för första gången på åtta år. Det underliggande rörelseresultatet blev 45 miljoner euro jämfört med förlusten på 101 miljoner euro året innan.

Outokumpu Nyby i Torshälla har knappt 250 anställda. Bruket tillverkar rostfritt standardstål, specialstål och olika typer av specialstålsprodukter.

Inriktningen mot olika typer av specialsorter uppges ha varit lyckad. Förra året bestod närmare 80 procent av Nybys tillverkning av specialstål och 20 procent av standardstål. Den nu aktuella produktionsökningen uppges gälla standardstål.

– Den efterfrågansökning vi ser är framför allt i Europa. Europa går bra, Sverige går bra, Tyskland går bra. Det är en hyfsad konjunktur för tillfället, uppger Tony Andersson för Eskilstuna-Kuriren.

Nybys investeringar uppges ha fördubblats sedan 2014.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De blir först med SSAB:s fossilfria stål i skogsmaskiner
Damstahl vinner trippelt för sin digitala resa: "Har bara börjat"
EMO 2023 tillbaka efter pandemin
Klart: H2 Green Steels stålverk får ja i domstolen
Sveriges fossilfria stål hyllas av USA:s Blinken
Vill producera metaller med lågt koldioxidavtryck – investerar i miljöanpassad utrustning

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109