23948sdkhjf

Ovako ökar resultat och intäkter

Högre volymer och sänkta kostnader bidrar positivt.
Stålbolaget Ovako ökade orderingången med sju procent i det fjärde kvartalet jämfört med samma period föregående år. Det framgår av delårsrapporten.

Försäljningsvolymen var 13 procent högre än föregående år, och intäkterna steg med sju procent.

Ebitda-resultatet före omstruktureringskostnader stärktes väsentligt till 5 miljoner euro (-5), främst tack vare högre volymer och sänkta kostnader genom omstruktureringsprogrammet.

Rörelseresultatet uppgick till -5 miljoner euro (-15) före omstruktureringskostnader på 2 miljoner euro (5).

I Sverige har Ovako verksamheter i Boxholm, Hofors, Hällefors, Mora och Smedjebacken.

Ovakos omstruktureringsprogram uppges genomföras snabbare än planerat och har bidragit med 6 miljoner euro i lägre kostnader under kvartalet. Antal anställda i koncernen är nu 212 färre än då programmet startade.

Bolaget ser med tillförsikt på 2017 men för att de ska få ett riktigt starkt helår så behöver de även få stöd från en stabil industrikonjunktur i Norden och övriga Europa.

Företagets bedömning avseende det första kvartalet 2017 är att försäljningsvolymen kommer att vara något högre än för motsvarande period föregående år. Basprishöjningarna kommer att påverka resultatet positivt från och med det andra kvartalet kopplat till revisionstidpunkten för flertalet årskontrakt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078