23948sdkhjf

Säljer verksamhet för verktygslådor för pick-up trucks

Efter en strategisk översyn har de kommit fram till att den inte passar in i befintlig verksamhet.
Efter en strategisk översyn av Specialty segmentet under 2016 har Thules styrelse beslutat att avyttra den amerikanska verksamheten för verktygslådor för pick-up trucks, inklusive den för denna verksamhet dedikerade fabriken i Perry, Florida, USA. Det framgår av ett pressmeddelande.

Processen för avyttring har påbörjats och förväntas avslutas under 2017.

Nettoomsättningen i denna produktkategori uppgick under 2016 till 307 miljoner kronor (303). Verksamheten är geografiskt begränsad till Nordamerika och är framförallt riktad mot hantverkare under koncernens varumärke UWS (som ingår som del i verksamheten som avses avyttras) och av private label leveranser till gör-det-själv-kedjan ”Home Depot”.

Omsättningen till Home Depot har utgjort cirka en tredjedel av produktkategorins omsättning under 2016 såväl som 2015. Kontraktet med Home Depot kommer dock att upphöra under 2017. Verksamheten hade 2016 en rörelsemarginal om 11,2 procent (5.2).

Två mindre produktgrupper som historiskt rapporterats inom Specialty segmentet (räcken för pick-up trucks samt mindre tillbehör för pick-up trucks) kommer inte att avyttras.

Dessa kommer framgent att rapporteras i produktkategorin Sport&Cargo Carriers i Region Americas. Omsättningen för dessa produktgrupper uppgick 2016 till 158 miljoner kronor (155).

Thule erbjuder produkter som till exempel takräcken, takboxar, hållare för cykel-, vatten- och vintersporter som transporteras med bil, cykelkärror, barnvagnar, cykelbarnstolar), markiser, cykelhållare och tält för husbilar och husvagnar med mera.

Bolaget har cirka 2 200 anställda vid åtta produktionsanläggningar. Bland annat finns en monterings- och komponentfabrik i Hillerstorp i Gnosjö kommun. Huvudkontoret är beläget i Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078