23948sdkhjf

Historiskt starkt resultat för ProfilGruppen

Nu behöver de uppgradera befintlig utrustning alternativt installera eller förvärva ny kapacitet.
ProfilGruppen, med bas i småländska Åseda, ökade intäkterna med 31 procent till 307 miljoner kronor i det fjärde kvartalet (235).

Rörelseresultat steg till 24 miljoner kronor (4,9).

ProfilGruppen är en leverantör av kundanpassade profiler och komponenter i aluminium.

– Vi konstaterar med stor glädje att vi gör ett starkt resultat med högre tillväxt än marknaden och att resultatmålen nåddes både i kvartalet och för året. Det är vi stolta över och det ger oss också en ökad stabilitet för framtiden där ett starkare ProfilGruppen växer fram. Vi kommer inte att slå oss till ro utan strävar ständigt efter att förbättra oss och skapa mervärde i bolaget och för våra kunder, säger vd Per Thorsell.

Investeringarna uppgick under 2016 till totalt 51 miljoner kronor (65), varav en väsentlig andel är hänförlig till uppbyggnaden av produktionsanläggningarna i dotterbolaget PG&WIP.

"Den positiva volymutvecklingen i vår basverksamhet och potentiella större kundprojekt har påkallat ett strategiskt arbete för att säkerställa framtida kapacitet. En förstudie pågår därför i syfte att klarlägga de olika handlingsalternativen i form av uppgradering av befintlig utrustning alternativt installation eller förvärv av ny kapacitet", skriver bolaget.

De uppger också att året har startat bra försäljningsmässigt. Marknadsläget bedöms vara stabilt de kommande kvartalen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079