23948sdkhjf

Nybroverkstaden behöver anställa efter storordern

Under hösten har de nästan fördubblat fabriksytan genom en utbyggnad.
CTT Bribo i Nybro behöver sannolikt anställa ytterligare personal till följd av det stora avtal som nyligen tecknades med den amerikanska flygbjässen Boeing. Det rapporterar Affärsliv.se.

Fabriken i Nybro har under lång tid levererat avancerade plåtarbeten till flygindustrin. För knappt fem år sedan flyttade de in i en nybyggd fabrik i Nybro. En fabrik som under hösten nästan fördubblades i storlek via en utbyggnad.

– Vi gick till drygt 5 700 kvadrat. Klart att vi med detta har förberett oss för expansion och fler anställda. Inte bara avtalet med Boeing 777 ger oss anledning att se optimistiskt på framtiden, säger Tony Rosendahl, vd på CTT Bribo, till affärssajten.

Sedan årsskiftet är Bribo Mekaniska en division inom börsnoterade CTT Systems.

Nu har CTT skrivit avtal med Boeing som leverantör av luftfuktarsystem till flight deck, crew rests och två kabinzoner till Boeing 777X, vilket Metal Supply nyligen rapporterade.

– Jag tror att 777X med sina fem möjliga luftfuktare per flygplan har en stor chans att slå 787 Dreamliners genomsnittliga bestyckning med cirka två luftfuktare per flygplan, säger CTT Systems vd Torbjörn Johansson.

– För oss innebär det att vi kommer få mer att göra framöver. Riktigt i vilken omfattning vet vi inte ännu – men det kommer betyda att vi behöver expandera, säger Tony Rosendahl, till Affärsliv.se.

CTT Systems har sitt huvudkontor i Nyköping. Koncernen är börsnoterad och omsatte drygt 200 miljoner kronor 2015. Bolaget är en betydande global spelare inom fuktregleringssystem till flygplan.

I dag arbetar 23 personer på CTT Bribo i Nybro.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094