23948sdkhjf

Tillverkaren investerar i Eskilstuna

Tre nyckelmaskiner för 16 miljoner kommer att ersätta flera mindre maskiner.
Låstillverkaren Assa arbetar vidare med sin investering på 16 miljoner kronor i tre stora nyckelmaskiner i Eskilstuna. Det säger Sverigechefen Urban Doverholt till Eskilstuna-Kuriren.

Dessa kommer att ersätta flera mindre maskiner. Den första nya maskinen levereras i maj och ska vara i drift efter sommaren.

Enligt tidningen ökar bolaget omsättningen i Sverige lite mer än koncernens totala omsättning. Exporten ökade med 6,9 procent.

– Vi är inte nöjda med att växa bara 6,9 procent på exporten. Det är inte katastrof, men vi vill mer, säger Urban Doverholt till tidningen.

Assa har för närvarande 290 anställda i Eskilstuna jämfört med 277 för ett år sedan. Systerbolaget Assa OEM har 36 anställda i Eskilstuna jämfört med 35 för ett år sedan. Enligt Urban Doverholt är det inga större förändringar på gång när det gäller personalen i Eskilstuna.

Fabriksytan på Kungsgatan är över 60 000 kvadratmeter stor. Företaget uppges i dagsläget ha behov av mindre än en tredjedel av den ytan. Assa har länge haft för avsikt att flytta till andra lokaler och sälja fastigheten på Kungsgatan.

– Vi har diskussioner i gång med några potentiella köpare. Det är inget nära förestående, men nu har vi diskussioner i gång, säger Urban Doverholt till Eskilstuna-Kuriren.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062