23948sdkhjf

Axelent bygger ut med 4.000 kvadratmeter i Hillerstorp

Efterfrågan är stor och de har redan anställt tio personer till i början av det här året.
Axelent, baserade i Hillerstorp i Gnosjö kommun, har byggt ut med cirka 4.000 kvadratmeter. Den nya lokalen kommer att innehålla produktionsyta, inlastning samt även sporthall till viss del. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi anställer i samband med utbyggnaden och lite hela tiden i och med att det finns stor efterfrågan på våra produkter för närvarande, uppger Axelents vd Mats Hilding för Metal Supply.

– Vi har en stor efterfrågan på våra produkter. Det innebär ett ökat behov av ambitiös och kompetent personal. Vi satsar gärna på unga förmågor som kan utvecklas i vår organisation. Där vill vi trycka på behovet av teknikinriktade utbildningar som Industriprogrammet och Teknikprogrammet på gymnasiet. Vi har bland annat behov av maskinoperatörer, och underhålls- och servicetekniker. Vår produktion är högt automatiserad, så här får man möjlighet att arbeta med den senaste tekniken. Vi har hittills i år anställt 10 nya kollegor, fördelat på olika avdelningar. Till vårt dotterbolag Axelent Engineering söker vi ett antal olika kompetenser som till exempel programmerare, servicetekniker, mekanikkonstruktör. Alla lediga tjänster ligger ute på våra hemsidor, uppger Cecilia Davidsson, HR-chef på Axelent för Metal Supply.

Axelent erbjuder produkter och tjänster inom säkerhet för maskin, bygg och lager. All produktutveckling, produktion, lagerhållning och förpackning sker i Hillerstorp. Bolaget har försäljningskontor i fler än 50 länder och produkterna säljs över hela världen. Inom företaget finns även varumärket X-Tray som erbjuder ett kabelförläggningssystem baserat på trådstegar.

– Anledningen till att vi valt att bygga ut är vår investering i nya produktionslinjer. Vi var även i behov av en större lokal till vår inlastning då vi haft stora ökningar på inkommande material, säger Johan Axelsson som är ansvarig för bygget på Axelent.

Nybyggnationen ska även innebära en bättre utomhusmiljö. Bland annat ska bolaget fortsättningsvis förvara sina containrar inomhus.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.078