23948sdkhjf

Försäljningsrekord för skogsmaskintillverkaren Vimek

Leveranserna till Vitryssland bidrar till att bolaget växer.
Verksamheten går för fullt just nu hos skogsmaskinföretaget Vimek i Vindeln. I dagarna meddelade Vimek, som tillverkar mindre skördare och skotare, att de även detta år satt nytt försäljningsrekord och att företagets långsiktiga marknadsutvecklingar fortsatt att slå väl ut. Det framgår av ett pressmeddelande.

Leveranserna under 2016 till Vitryssland uppges ha bidragit till att företaget nu växer.

Vimek ökar nu fokus på eftermarknad.

– Vi ser att kravet på oss som leverantör ökar för varje år som går och att kraven på en stark organisation bakom varje levererad produkt finns. Det handlar om att kunna erbjuda kunden ett mervärde i form av en service- och eftermarknadsorganisation som finns nära kunden. Men även dokumentation, utbildningsmaterial och reservdelsförsörjning, säger Vimeks vd Fredrik Lundberg.

Med den tillväxt företaget har måste organisationen förstärkas ytterligare för att möta upp till de krav kunderna ställer på dem som maskintillverkare.

Som ny eftermarknadschef kliver Urban Lundström in, som tidigare varit ansvarig för Vimeks exportförsäljning i Europa. Han har en bakgrund som servicetekniker inom Komatsu Forest.

Vimek har anor från början av 1900-talet och är beläget i Vindeln i Västerbotten. Bolaget omsätter drygt 80 miljoner kronor och har cirka 30 anställda.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078