23948sdkhjf

22 mkr i bioenergigasellen SREs största exportorder hittills

Energi- och miljöteknikkoncernen Opcon AB:s dotterbolag Svensk Rökgasenergi (SRE), tidigare DI gasell, har idag tagit sin största exportorder och den största ordern till fjärrvärmeverkssektorn någonsin.
Slutkund är franska Dalkia som driver Vilnius fjärrvärmeverk, Vilnius Energija. SRE kommer att leverera två kompletta rökgaskondenseringsanläggningar. med två kondensorer, fyra filter och fyra vattenbehandlingssystem, för att öka effektiviteten vid eldning med biomassa. Panneffekten uppgår till 60 MW. Ordervärdet för SRE uppgår till 22 mkr. Leverans av anläggningen skall ske under 2009.

- Det här är den största exportordern hittills för SRE och ett bevis för att vårt aktiva internationaliseringsarbete är framgångsrikt. Men det visar också att vårt strategiska val att leverera moduliserade produkter med högre grad av standardisering för att kunna hålla nere pris och säkra driften är framgångsrikt. Genom att kombinera flera moduler till ett större system levererar vi nu våra standardiserade produkter också till större fjärrvärmeanläggningar, säger Rolf Hasselström, vd och koncernchef Opcon AB.

SRE är en del av Opcons växande affärsområde Renewable Energy och deras satsning på bland annat Waste Heat Recovery och Bioenergi. SRE levererar bl.a. system för rening och energieffektivisering till biobränsleeldade fjärrvärmeverk, sågverk, pelletstillverkare och kommersiella växthus. Men också reningsutrustning till industrier och torksystem för biomassa.

SREs produktsystem Renergi baseras på värmeåtervinning genom rökgaskondensering och innebär såväl kraftigt minskade utsläpp som stora energibesparingar där verkningsgraden i en biobränsleeldad panna kan ökas med cirka 25-30 procent samtidigt som utsläpp av bl.a. partiklar
minskas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Niklas Johansson, vice president, Investor Relations, tel. 08-466 45 00, 070-592 54 53

Opcon AB, Box 15085, 104 65 Stockholm
Tel. 08-466 45 00, fax 08-716 76 61
e-post: info@opcon.se
www.opcon.se


Om Opconkoncernen

Opcon är en energi- och miljöteknikkoncern som utvecklar, producerar och marknadsför system och produkter för miljövänlig, effektiv och resurssnål energianvändning.

Opcon har verksamhet i Sverige, Kina och Danmark. Antalet anställda är cirka 340. Aktien är noterad på OMX Nordic Exchange Stockholm. Koncernen är uppdelad i tre affärsområden:

Renewable Energy arbetar med framställning av el ur spillvärme, bioenergi, hanteringssystem för naturgas, industriell kyla, återvinning av värme, torkprocesser, rening av rökgaser, luftsystem för bränsleceller samt mätning och övervakning av processer. Affärsområdet omfattar dotterbolagen Svenska Rotor Maskiner (SRM), Opcon Energy Systems (OES), REF Technology (REF Tech), Svensk
Rökgasenergi (SRE), Värmlands Montageteknik, Opcon Autorotor samt Mitec Instrument.

Engine Efficiency arbetar i huvudsak med tändsystem för förbränningsmotorer inklusive etanol-, naturgas- och biogasmotorer. Affärsområdet omfattar dotterbolagen SEM, Opcon Technology Suzhou samt Laminova Production.

Mobility Products arbetar med teknik för positionering, förflyttning och reglering, för elfordon och elrullstolar. Affärsområdet omfattar dotterbolaget REAC och Balle A/S.

Källa: Pressmeddelande

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078