23948sdkhjf

Saxlund GmbH tar Waste-to-Energy order i Zürich

Ordern omfattar leverans av slamhanteringsutrustning till avfallsförbränninganläggning i Zürich.
Saxlund international GmbH har fått en order från Outotec GmbH för leverans av slamhanteringsutrustning till ERZ Entsorgung + Recycling Zürichs nya avfallsförbränningsanläggning i Zürich, Schweiz. Avloppsslammet torkas och används som biobränsle för produktion av förnyelsebar energi. Ordervärdet uppgår till ca 6 mkr med leverans före sommaren 2014.

– Saxlund är glada att än en gång få vara en del i utvecklingen där vi skapar energi ur avfall i Zürich. Utöver att öka användningen av förnyelsebara bränslen och minska utsläppen av koldioxid så finns ytterligare fördelar för miljön. Genom förbränning av avloppsslam i dessa moderna avfallsförbränningsanläggningar så minskas även utsläpp av tungmetaller som bly, kadmium och kvicksilver, säger Christoph Groffmann, VD Saxlund International GmbH, i ett pressmeddelande.

Saxlund är ett heltägt dotterbolag till energi- och miljöteknikbolaget Opcon. Företaget är ledande inom bioenergi och en del av Opcons affärområde Renewable Energy. Inom bioenergisektorn erbjuder Opcon allt från design av hela kraftvärmeanläggningar till hanteringssystem och förbränningsanläggningar under varumärket. Saxlund.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078