23948sdkhjf

Maintpartner plockar rekordorder hos Vattenfall

Nu behöver de anställa minst ett tiotal personer till i Karlskoga och Degerfors.
Maintpartner har fått en order avseende tillverkning och montage av ny dammlucka samt demontage av den gamla luckan till Vattenfall. Det framgår av ett pressmeddelande.

Går det att sätta någon siffra på hur mycket ordern är värd?

– Vill helst inte det men den är värd många miljoner, uppger Mikael Hultgren, regionchef på Maintpartner, för Metal Supply.

Dammluckan som väger 86 ton kommer att installeras i Vänersborg/Trollhättan plats Vargön under 2017.

– Vi har under de senaste tio åren framgångsrikt tillverkat ett stort antal dammluckor, vilket ytterligare har stärkt vår expertis inom området. Det är glädjande att våra kunder uppskattar vår höga kvalitetet på dammluckor samt den tekniska kompetens med vilken våra tekniker utför montagearbeten på site, säger Mikael Hultgren.

Maintpartner är ett stort företag inom industriell drift och underhåll i Norden.

– Vi har tillverkat ett 100-tal dammluckor sedan vi lämnade Bofors. Det har tagit oss tio år att nå den position vi har idag men nu ser vi väldigt positivt på den närmaste framtiden, säger Mikael Hultgren till Karlskoga Tidning.

– Vi har anställt nya medarbetare och behöver anställa minst ett tiotal till i Karlskoga och Degerfors, tillägger Mikael Hultgren och berättar att det i första hand är projektledare och svetsare som sökes.

Läs också: Miljonorder från fordonsindustrin

Maintpartner har i dag cirka 2 000 anställda i Sverige, Finland och Polen. Av dem finns 350 i Sverige och 130 återfinns i Karlskoga medan 20 har Degerfors som bas.

Det är Vattenfall som beställt den stora dammlucka som under året ska placeras i Vargön och reglera flödet mellan Vänern och Trollhätte kanal. Arbetet påbörjas i januari och blir klart senare i år. I somras fick Maintpartner en beställning på fyra dammluckor till vattenkraftverket i Hyltebruk i Halland, som drivs av norskägda Statkraft. Även det arbetet ska pågå i år men också nästa år.

– Det är de två enskilt största projekten i Maintpartners historia och då talar jag om hela Maintpartner i Sverige, Finland och Polen, säger Mikael Hultgren till tidningen.

Läs också: Tar hem affär hos Sandvik

Mekanisk verkstad och elverkstad är andra delar i bolaget och den tunga bearbetningsverkstaden finns i Degerfors.

– Vi har ett 50-tal olika svetslicenser och svetsar mycket specialmaterial, säger Mikael Hultgren till Karlskoga Tidning. Han nämner titan, hastelloy, inconel och råaluminium.

– Vi köper det rostfria stålet och duplexstålet från Outokumpu och har även en hel del underhåll där. Men det svarta stålet köps på annat håll, tillägger han för tidningen.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Tipsa en kollega

0.296