23948sdkhjf

Industrikoncernen skjuter fram samgåendet

Förutsättningarna för förvärvet uppges inte vara optimala.
Motala Verkstad Group tecknade avtal om att förvärva samtliga aktier i Norrhults Stålgjuteri den 1 december förra året. Parterna har nu enats om att förutsättningar för förvärvet inte är optimala och har därför beslutat att skjuta upp ett eventuellt samgående. Det framgår av ett pressmeddelande.

Parterna är överens om att fortsätta ett nära och utökat samarbete inom förädling av gjutgods i stål och betonar att det uteblivna legala samgåendet inte får någon påverkan för bolagens kunder på kort eller lång sikt.

– Vi har stor respekt för det kunnande och den kapacitet som NSG besitter och ser fram emot ett fortsatt gott och fördjupat samarbete som leverantör och kund, säger Anders Holm, vd för MVG.

– Att vi går vidare som aktiva samarbetspartners ser jag som positivt, vårt fördjupade samarbete kommer generera positiva möjligheter för både NSG och MVG, men än viktigare är de möjligheter vi kan erbjuda våra kunder, säger Stefan Korzonek, vd för NSG.

Motala Verkstad Group, MVG, tillverkar produkter som kräver tung kvalificerad maskinbearbetning, svetsning och montering. Kunderna består främst av välkända storföretag med basen i Skandinavien. Bolaget har cirka 160 anställda och omsätter 200 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063