23948sdkhjf

Combitech köper norskt cybersäkerhetsbolag

Efter affären har bolaget 220 konsulter inom Cyber Security i Norden.
Teknikkonsultföretaget Combitech, med bas i Linköping, förvärvar majoriteten i norska cybersäkerhetsbolaget Watchcom. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom förvärvet stärker Combitech positionen som en betydande aktör inom Cyber Security i Norden och utökar därmed också verksamheten i Norge.

Combitech, ett självständigt bolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab, blir huvudägare i norska Watchcom Security Group genom ett förvärv av 51,1 procent av aktierna i bolaget. En option på att förvärva alla aktier under kommande två år finns i avtalet.

Watchcom är en norsk leverantör av konsulttjänster inom Cyber Security. Bolaget är baserat i Oslo och har 28 anställda.

Watchcom driver också Paranoia, ett av Nordens största säkerhetsevenemang, som lockar hundratals deltagare.

- Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att växa i Norden och att stärka vår position som ledande inom Cyber Security i Norden. Watchcom är en välrenommerad leverantör med gedigen kompetens inom exempelvis säkerhetsövervakning, säkerhetsmedvetenhet, säkerhetstester och utbildning, vilket stärker Combitechs erbjudande och därmed våra kunder. Tillsammans blir vi en stark nordisk aktör med ett helhetserbjudande inom Cyber Security och med ökad förmåga att leverera till större privata och offentliga kunder på nordisk nivå. Vi ser också fram emot att ta Paranoia till Sverige och utveckla det ytterligare tillsammans med Watchcom, säger Hans Torin, vd för Combitech.

Efter förvärvet får Combitech drygt 1 800 anställda i Norden, varav cirka 220 är konsulter inom Cyber Security.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094