23948sdkhjf

Investerar i en fiberlaser

Maskinparken måste ses över för att undvika flaskhalsar i produktionen.
Bystronic Scandinavia har levererat en fiberlaser till Toyota Material Handling i Mjölby. Det framgår av ett pressmeddelande.

I fabriken uppges råda ett rejält högtryck på trucktillverkningen och det tillverkas 350 truckar per dag, och kurvan pekar kraftigt uppåt.

– Detta gör att vi måste se över vår maskinpark för att undvika flaskhalsar i produktionen, och därför är vi idag glada över att inviga med den senaste generationen fiberlaser, säger vd Kristian Björkman.

Bystronic Scandinavia levererade den 100:e fiberlasern på den skandinaviska marknaden, och det blev den avancerade modellen ByStar Fiber på 6000W.

– Fiberlaser har tagit tekniken att skära metall med ett stormsteg framåt och vi ser klart och tydligt att marknaden välkomnat den generationsskiftande tekniken. Att vi fått förtroendet att leverera maskin nummer 100 till Toyota Material Handling känns mycket bra, säger Bystronic Scandinavias vd Camilla Montén.

- Vi kör treskift, så maskinerna slits förstås, men vi har fortfarande drift på vår första trotjänare, en Bystronic från 1998, så vi känner förtroende för företaget och deras produkter. Den nya fiberlasern är en utökning av vår maskinpark, den ersätter inte någon äldre. Att gå från CO2 laser till fiber har sina fördelar, vi räknar med minskad service, minskad energiförbrukning och en högre effektivitet vid tillverkningen av plåtdetaljerna till våra truckar, säger fabrikschefen Peter Carlsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094