23948sdkhjf

Riskerar vite på 250.000 kronor

Bolaget har inte städat upp efter sig vid sina gamla lokaler.
Plaståtervinning i Wermland riskerar att få betala 250 000 kronor i vite till följd av att företaget inte städat upp efter sig vid sina gamla lokaler i Deje vid Deje bruk i Forshaga kommun. Det rapporterar Värmlands Folkblad.

Miljö-och byggnämnden lämnade in ett föreläggande den 27 september i fjol, efter det att det konstaterats att företaget inte städat upp papper, plast och annat från fabriksområdet trots att det inte längre nyttjar de gamla lokalerna och dess utvändiga markytor.

I föreläggandet stod det bland annat att skräpet skulle vara borta senast den 30 november.

Enligt tidningen besökte miljö-och byggchefen i Forshaga, Urban Ledin, området den 13 december. Då hade fortfarande ingen åtgärd gjorts av företagets ägare Leif Andersson.

Urban Ledin säger till tidningen att Andersson fick i uppdrag att antingen flytta in avfallet under tak eller frakta bort det till destruktion. eller flyttas under tak.

Plaståtervinning i Wermland, idag hemmahörande i Gördsbyn väster om Arvika, har överklagat hos förvaltningsrätten men fått avslag. Nu hanteras ärendet av Mark- och miljödomstolen.

Företaget tar emot utsorterad plast från industri, handel och hushåll och återvinner polyetenplast. Företaget har även egen tillverkning av produkter av återvunnen PE, i Estland.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062