23948sdkhjf

Fordonsbjässen i Mjällby får indisk ägare

Affären ska innebära ökad tillväxt inom kylsystem för drivlinor.
Tata AutoComp Systems, ett av Indiens största konglomerat inom fordonskomponenter, har slutfört förvärvet av TitanX Engine Cooling, en global leverantör av motor- och drivlinekylning med huvudkontor i Göteborg. Det framgår av ett pressmeddelande.

TitanX har bland annat drygt 300 anställda i Mjällby och är kommunens största arbetsgivare.

– I Mjällby utanför Sölvesborg gör vi motorkylningslösningar till kommersiella fordon, mest radiatorer och laddluftkylare. Där har vi cirka 300 anställda. Mest aluminium, uppger Tatiana Temm, kommunikationschef på TitanX, för Metal Supply.

– I Linköping gör vi oljekylare som sitter i motor och tranmission. Där är vi cirka 115 anställda. Mest rostfritt och lite koppar, uppger hon vidare.

Överenskommelsen om förvärvet undertecknades i augusti 2016 och har nu godkänts av alla berörda myndigheter i Europa och Indien. Ägarskiftet skedde den 29 december 2016.

- Vi är angelägna om att börja arbeta med våra nya ägare, förvissade om att deras långsiktiga affärsperspektiv gör det möjligt för oss att ta nästa steg i vår tillväxtstrategi, säger Stefan Nordström, vd för TitanX.

Under de senaste åtta åren har TitanX vuxit från tre från Valeo utköpta fabriker till ett globalt företag med sex fabriker som i dag levererar till de flesta tillverkare av kommersiella fordon i västvärlden, bland andra Volvo, Scania, Daimler och Iveco.

TitanX har årliga intäkter på över 1,6 miljarder kronor och har omkring 800 anställda. Tillverkningsenheter finns i Sverige, USA, Brasilien, Kina och Mexiko.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078