23948sdkhjf

Underleverantören i fordonsbranschen byter vd

Thomas Andersson tar över hos TitanX som gör kylarsystem till motor och transmission för kommersiella fordon.
Han tillträder tjänsten den 1 november hos TitanX Engine Cooling som företaget heter. Andersson efterträder Stefan Nordström som lämnar företaget på egen begäran.

Thomas Andersson ansluter närmast från tjänsten som operativ chef på företaget Consolis som är en av Europas största aktörer inom prefabricerade betongelement.

Åren 2012-2016 arbetade han som operativ chef på TitanX. Tidigare har han även haft högre befattningar på Volvo Cars Engine och Volvo Group Powertrain.

– Thomas Anderssons bakgrund med erfarenhet från både kund- och tillverkningssidan var nyckelfaktorer i urvalsprocessen, och hans djupa kunskap om TitanX borgar för en stabil och friktionsfri överlämning, säger Praveen Kadle, styrelseordförande i TitanX, enligt ett pressmeddelande.

Under de hela åtta år som Stefan Nordströms har varit vd har företaget utvecklats från att vara ett litet företag med tre enskilda fabriker utköpta från Valeo och ägda av EQT till att bli ett globalt, mellanstort företag med sju fabriker i så många som fyra världsdelar.

Företaget är nu en stor global aktör inom motorkylning för tunga fordon. Sedan 2016 ägs företaget av indiska Tata Autocomp Systems.

TitanX Engine Cooling är en av världens största leverantörer av kylarsystem till motor och transmission för kommersiella fordon.

Företaget omsätter cirka 2,2 miljarder kronor och har över 1 000 medarbetare.

Kylningslösningarna levereras till både OEM och eftermarknaden.

Huvudkontoret ligger i Göteborg. Produktion och utveckling sker i Linköping och Mjällby i Sverige, samt i USA, Brasilien, Kina och Mexiko.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.172