23948sdkhjf

Nolato Alpha stänger sin produktion i Lönsboda

38 anställda varslas om uppsägning när Nolato Alpha stänger sin produktion i Lönsboda. Personalneddragningarna berör i huvudsak affärsområdet Nolato Industrial.
För att anpassa verksamheten till det försämrade konjunktur- och marknadsläget har Nolato Alpha beslutat att varsla 38 anställda och stänga sin produktionsenhet i Lönsboda.

Personalneddragningarna berör i huvudsak affärsområde Nolato Industrial men även Nolato Telecoms verksamhet i Kristianstad. Fackliga förhandlingar har inletts.

- Vi har märkt en svagare efterfrågan och trenden har intensifierats under det fjärde kvartalet. Neddragningarna är tyvärr en nödvändig åtgärd, kommenterar Hans Porat, vd och koncernchef i Nolato.

Som en följd av neddragningarna kommer Nolatos rörelseresultat att belastas med cirka 10 MSEK under fjärde kvartalet 2008.

Källa: Nolato

Om företaget
Nolato är en högteknologisk utvecklare och tillverkare av polymera produktsystem till ledande kunder inom bl.a. telekom, medicinteknik, fordon och andra utvalda industrisegment. Koncernen har omkring 4.500 medarbetare.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.141