23948sdkhjf

Nyköpingsbolaget CTT tar hem stororder

Första ryska kunden som rullar ut Zonal Drying för att reglera luftfuktigheten i flygplan.
Nyköpingsbaserade CTT Systems, leverantör av produkter som reglerar och styr luftfuktigheten i flygplan, har fått en order på Zonal Drying från Pobeda Airlines för 16 Boeing 737-800 flygplan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Systemen kommer att installeras av Pobeda. Gällande listpris för de 16 ZD-systemen uppgår till 11,6 miljoner kronor. Leverans beräknas ske med start från april 2017 och ordern kommer intäktsföras under 2017.

– Vi är glada för en order från Pobeda Airlines som är vår första ryska kund att beställa Zonal Drying system för att installeras i sina befintliga 737-800 plan. Pobeda Airlines som har utvärderat och värdesätter fördelarna med att installera Zonal Drying anti-kondensationssystemet och bemästra grundorsaken till de kondensationsrelaterade problem som orsakar onödiga underhållskostnader och badwill för dem, säger Peter Landquist försäljnings- och marknadschef på CTT Systems.

Zonal Drying anti-kondensationssystem uppges ha följande fördelar:

* Lägre bränsleförbrukning och minskade CO2/NOX utsläpp genom minskad överskottsvikt från ackumulerad fukt uppgående till 200-300 kg i en Boeing 737/A320
* Högre tillförlitlighet/kortare ”Out-Of-Service
* Lägre kostnad för byte av isolering/blankets

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.27