23948sdkhjf

Mora Trådgnist växer och investerar

Bolaget grundades 2010 sedan Rikard Arvidsson sagt upp sig som operatör.
Rikard Arvidsson på Mora Trådgnist startade eget med två skänkta gamla maskiner i en källarlokal och gör rekordsnabba affärer.

– Ändå hade vi ingen brådska, vi var bara sugna, säger Rikard Arvidsson.

Mora Trådgnist startades av Rikard Arvidsson i april 2010 efter att han sagt upp sig från jobbet som operatör. Inga kunder men en massa kontakter fick honom att våga.

– Jag chansade på att det skulle gå, säger han.

En del av källaren där de håller hus i dag fanns ledig och därmed var lokalen fixad. Ett företag en bit bort la ner och efter utförsäljning fanns två begagnade trådgnistar kvar som ingen ville ha, de kunde han få mot en flaska whiskey.

När jobben började rulla in blev det aktuellt att uppgradera maskinparken en aning, de två gamla maskinerna blev utbytta mot andra i lite nyare årsmodeller. Även källarlokalen byttes mot lokalen de har i dag och för drygt ett år sedan blev de tre på firman när även Johan anställdes.

I våras började den gamla fräsen kännas skramlig och långsam, det var dags att investera och för första gången skulle det bli en alldeles ny fräsmaskin. Dessutom blev det mer och mer fräsjobb även om fokus i företaget ska vara på trådgnist.

Rikard Arvidsson sökte i olika forum på nätet och valet föll till slut på en Genos. Från första kontakt till underskrivet avtal tog det inte ens två dygn, fyra veckor senare stod den nya Okuma Genos M460R-VE på plats i Mora.

– Ändå hade vi ingen brådska, vi var bara sugna är Rikard Arvidssons förklaring till den snabba affären.

– Jag tycker inte om att älta så mycket innan köp, jag tar reda på fakta innan jag kontaktar en säljare, uppger han.

Genos-serien är en ny serie vertikala fleroperationsmaskiner med den senaste tekniken.

– Vi är väldigt nöjda med maskinen, den är snabb, kraftig och stabil och vi kör den hela tiden. Otäckt snabb ibland. Man märker skillnad mot den gamla; verktygen håller bättre, den är måttstabilare och ger fantastiska ytor även vid tuffare stålsorter. Att Okuma gör bra maskiner är sånt jag hört tidigare och jag håller helt med, säger Rikard Arvidsson.

Mora Trådgnist är specialiserade på trådgnistning och frästning. De konstruerar även verktyg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125