23948sdkhjf

Dacke Industri förvärvar KMT Precision Grinding

KMT omsätter 450 miljoner kronor och har 165 anställda.
Genom en överlåtelse mellan två av Nordstjernans helägda innehav kommer KMT Precision Grinding att ingå i Dacke Industri. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet med överlåtelsen uppges dels vara att förenkla och effektivisera Nordstjernans struktur, dels att utveckla Dacke Industri. Transaktionen kommer att slutföras i början av 2017.

KMT Precision Grinding marknadsför, utvecklar och tillverkar högprecisions- slipmaskiner samt eftermarknadsprodukter under varumärkena UVA och LIDKÖPING. Bolaget har en omsättning om 450 miljoner kronor, 165 anställda och ägs sedan 2007 av Nordstjernan.

PMC Group förvärvades av Nordstjernan i januari 2016 och har därefter omstrukturerats till en decentraliserad och teknikfokuserad företagsgrupp under namnet Dacke Industri.

Dacke Industri har sedan tidigare fyra dotterbolag med en kombinerad omsättning om 1,6 miljarder kronor och drygt 800 anställda. Dotterbolagen fokuserar på konstruktion och tillverkning av kundanpassade komponenter och system inom områden som hydraulik, elektromekanik och pneumatik. Kunderna är främst internationella OEM-företag. Dacke Industri har en uttalad tillväxtstrategi, såväl organiskt som via förvärv av starka teknikbolag.

– Nordstjernan är aktiva ägare i såväl stora som små bolag. Genom Dacke Industri har vi skapat ett effektivt och bra sätt att utöva vårt ägande för mindre teknikbolag, såsom exempelvis KMT Precision Grinding. Dacke Industri har kapacitet att utveckla fler bolag och kommer att fortsätta söka förvärv, säger Nordstjernans vd Tomas Billing.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078