23948sdkhjf

Bjässen slukar verkstad med 33 anställda

Bolaget omsätter 45-50 miljoner och bedriver plåt- och maskinverkstad.
Industriservicekoncernen Enerco Group förvärvar Näs Verkstäder. Det framgår av ett pressmeddelande.

Näs Verkstäder är beläget i Horndal (mellan Hofors och Avesta) och är verksamma inom mekanisk tillverkning och bearbetning, innefattande bland annat en stor plåtverkstad samt maskinverkstad.

Bolaget har cirka 33 anställda och omsätter 45-50 miljoner kronor per år. Verksamheten uppges komplettera nuvarande verksamhet inom Enerco Mechpart.

– Det kan inte bli bättre, personalen är mycket positiv och ser ljust på framtiden. Vi har en fantastisk kompetens och kompletterar varann och blir oerhört starka tillsammans. Det möjliggör också att vi kan ta större projekt, säger Jan-Erik Lundman, vd på Näs Verkstäder.

Processen uppges ha varit snabb och Enerco Group tillträder som ny ägare 19 december. Dock kommer integration av verksamheterna att pågå under en tid.

– Vi är mycket glada och stolta över detta förvärv, verksamheten har ett mycket gott rykte inte minst gällande kvalitet och leveranskapacitet. Detta förvärv stärker Enerco framförallt genom en markant kapacitetsökning, vilket gör det möjligt för oss att utföra större och bredare uppdrag. Förvärvet av Näs Verkstäder ligger helt i linje med vår strategi och vi ser stora möjligheter till fortsatt utveckling framåt, säger Roger Hydén, styrelseordförande och huvudägare i Enerco Group.

– Bra att vi fick till en snabb lösning, särskilt för jobbens skull. Det känns som en ära att ta över verksamheten, säger Niklas Pettersson, vd i Enerco Group.

Enerco Group har totalt 300 anställda och är verksamt inom mekaniskt underhåll och mekanisk tillverkning, engineering & automation, industrirengöring, värmeväxlarservice och processvattenbehandling.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079