23948sdkhjf

NFO Drives skärper försäljningen

NFO Drives får ny VD och vässar organisationen för att förstärka organisationen och fokusera på försäljning.
Taro Bruneheim - sedan våren 2006, inom ramen för ett konsultavtal, VD i NFO Drives - avslutar i samråd med bolaget sitt uppdrag som VD den 31 december 2008 för att vidare-utveckla sin stockholmsbaserade konsultverksamhet. Han kvarstår i bolagets tjänst fram till den 28 februari 2009 med speciella arbetsuppgifter.

Ulla-Britt Wiking har av bolagets styrelse utnämnts till tillförordnad VD med tillträde den 1 januari 2009. Ulla-Britt har lång erfarenhet av marknadsföring av avancerade tekniska produkter både på nationell och internationell nivå. Hon har arbetat som informations-ansvarig på flera större teknikföretag, dels en längre tid på bolag inom Saab Combitech-gruppen, dels på Baumer Ident, som ingick i det schweiziska teknikföretaget Baumer electric.

NFO Drives AB kommer att under 2009 ytterligare fokusera på försäljning inom företagets alltmer efterfrågade nisch, störningsfri motorstyrning.

Organisationen kommer att bli mer kostnadseffektiv men samtidigt få en önskad förstärkning inom områdena marknad, kommunikation, sälj- och tekniksupport till företagets kunder och återförsäljare.

Direktkontakter med kunder, som behöver standard¬omriktare, intensifieras. Fokus läggs på applikationer, där NFO-tekniken ger kundnytta.

Organisationen stärks för att kunna möta det ökande behovet från OEM-kunder och här driva projekt för utveckling av kundspecifika NFO Sinus-moduler.

OEM-kunderna, t.ex. apparatbyggare, önskar öka sin konkurrenskraft på världsmarknaden genom att bygga in NFO Sinus-omriktare i sina produkter. Tack vare den unika tekniken blir produkterna då helt fria från elektromagnetiska störningar (EMC), vilket bland annat innebär att funktionen hos teknisk utrustning i omgivningen inte påverkas. NFO Sinus ger inte heller upphov till lagerskador på motorer, varför en femårig lagerskadegaranti kan lämnas.

Den nya organisationen för NFO Drives AB gäller fr.o.m. jan 2009:

Ulla-Britt Wiking, tf VD, marknads- och kommunikationsansvarig
Henrik Hemark, försäljnings- och produktansvarig
Kenneth Svensson, teknik- och utvecklingsansvarig (av både standard- och OEM-produkter)
Ragnar Jönsson, uppfinnare och grundare av NFO, deltagare och rådgivare i främst OEM-projekt
Lars Pröjtz, order-, produktions- och logistikansvarig
Ulrika Raab, fakturerings- och ekonomiansvarig

Källa: NFO Drives AB

Frekvensomriktaren NFO Sinus tillverkas och säljs av teknikföretaget NFO Drives AB i Svängsta i Blekinge. Omriktaren används för energieffektivisering. Största användnings-område är styrning av elmotorer till fläktar inom fastighetsventilation. Den kan även användas till att effektivisera driften av pumpar, transportbanor, hissar, maskiner etc. NFO Sinus, bygger på patenterad teknik och är Intrinsic EMC, d v s den är helt fri från elektromagnetiska störningar. Den är ensam om att, utan filter och skärmade kablar, uppfylla det nya EMC-direktivet, 2004/108/EG.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078