23948sdkhjf

Tecknar avtal kring CATIA och kompositdesign

X10D Solutions är återförsäljare av Dassaults lösningar.
X10D Solutions har tecknat avtal med Elitkomposit kring CATIA och kompositdesign och tillverkning. Det framgår av ett pressmeddelande.

X10D Solutions är återförsäljare av Dassaults lösningar och hjälper kunder att bli effektivare i sin produktutveckling med hjälp av mjukvara och tjänster.

Elitkomposit utvecklar och tillverkar avancerade kompositprodukter åt svenska och utländska kunder. Företaget är en totalleverantör som erbjuder konstruktion, utveckling samt större eller mindre serieproduktion.

– X10D Solutions har tillsammans med Dassault visat stark kompetens och ett stort kunnande kring kompositdesign och tillverkning, något som vi vill dra nytta av för att öka vår konkurrenskraft. Vi har flera nya spännande projekt på gång där vi direkt kommer ha nytta av det här samarbetet, säger Andreas Simonsson, chef för forskning och utveckling på Elitkomposit.

– Elitkomposit är ett spännande företag som vi kommer höra mycket om framöver. De visar framåtanda och engagemang och vi ser fram emot att arbeta ihop för att utveckla kompetens inom CATIA-kompositer. Dom visar också att CATIA och komposit-portföljen passar även för små och medelstora företag som vill öka sin konkurrenskraft gentemot andra leverantörer, säger Rikard Torkelsson, vd på X10D Solutions.

CATIA kompositer ingår i Dassaults portfölj av mjukvara och hanterar hela utvecklingskedjan från design till tillverkning av kompositdetaljer. I denna finns möjlighet att göra design för att optimera kompositernas egenskaper genom att styra fiberriktningar, göra hållfasthetsberäkning, skapa underlag för tillverkning med mera.

X10D Solutions har verksamheter i Göteborg, Jönköping och Växjö.

Bolaget planerar att medverka tillsammans med Elitkomposit på mässan Advanced Engineering som går i Göteborg 8-9 mars 2017.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063