23948sdkhjf

Tecknar flera avtal inom Automotive

Affärerna är viktiga och långsiktiga.
Tillverkaren Proton Engineering, baserad i Skillingaryd i Småland, har tagit hem flera viktiga order från fordonsindustrin.

– Proton Engineering har en lång tradition av utveckling och tillverkning för fordonsindustrin. Vi kommer att fortsätta det nära samarbetet och kan glädja oss åt flera viktiga, långsiktiga avtal inom automotive. Samtidigt tror vi att Proton Engineerings stora bredd och flexibilitet i tillverkningsprocesserna skulle passa verkstadsindustrin som handen i handsken. Vi har mycket goda tillväxtmöjligheter inom det här området, säger Proton Engineerings försäljningschef Johan Andersson.

Med Elmia Subcontractor som startskott inleddes en offensiv marknadsföringssatsning. I målgruppen ingår såväl de stora, etablerade verkstadsföretagen som nya innovationsdrivna tillväxtföretag.

– Det finns många små- och medelstora företag i vår region som skulle ha rejäl nytta av vår kompetens. Vi ser också med stort intresse på de företag som växer fram inom de Science Parks som finns i anslutning till olika högskolor, bland annat Jönköping University, säger Johan Andersson.

Proton Engineering äger hela sin kedja – från utveckling till prototyptillverkning, förserier och fullskalig produktion. Bolaget kan erbjuda korta ledtider i en bransch som jobbar under ständig tidspress. Proton har produkter och tillverkningsmetoder med många olika maskintyper, för både korta och långa serier. Att Proton har en egen prototypverkstad är också en viktig konkurrensfördel.

Den senaste tiden har en rad investeringar gjorts i maskinparken, vilket Metal Supply tidigare rapporterat. Rör- och kantbockning, laserskärning samt svetsceller har bidragit till att höja automationsgraden ytterligare.

Bolaget har också installerat ett nytt, beröringsfritt mätsystem av typen Aicon, som minimerar behovet av kontrollfixturer. Därmed minskar kostnaden för att ta fram nya produkter.

Proton Engineering är en leverantör av produkter som består av rörbockning, ändformning, plåtbearbetning och svetsning med hög automationsgrad samt komplett montering till fordons- och verkstadsindustrin. Bolaget erbjuder konstruktionshjälp, produktutveckling, provning, prototyptillverkning, serieproduktion, ytbehandling och direktleveranser.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078