23948sdkhjf

Underleverantören etablerar sig i Litauen

"Det här är en historisk satsning där vi drar nytta av branschens pågående internationalisering. Planen är att expandera snabbt."
Proton Engineering är sedan i somras igång med verksamhet i Litauen. Det här ska ses som ett led i företagets satsning mot "Drömfabriken".

Dotterbolaget är beläget i Klaipėda.

– Det här är en historisk satsning där vi drar nytta av branschens pågående internationalisering. Planen är att expandera snabbt, säger vd Marcus Malveholm enligt ett pressmeddelande.

En del av deras monteringstjänster kommer att flyttas från Skillingaryd i Småland till Litauen. Genom att flytta manuella och arbetsintensiva delar av produktionen till Klaipėda kan företaget frigöra kapacitet och resurser i Skillingaryd. Företaget ska fortsätta att automatisera och standardisera verksamheten.

– Det är vårt sätt att möta kundernas förväntningar på hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Vi behöver bli mer kostnadseffektiva i arbetsintensiva produkter och processer, det vill säga den produktion som kräver manuella insatser, säger Marcus Malveholm enligt pressmeddelandet.

Klaipėda är landets största hamnstad. Det här förenklar de logistiska frågorna.

Proton Engineerings tanke är att etableringen ska innebära en möjlighet att växa organiskt och även expandera med nya kunder.

Proton Engineering är en del av Proton Group. Företaget är en leverantör av komplexa produkter som består av rörbockning, ändformning, plåtbearbetning och svetsning. Det sker med hög automationsgrad samt komplett montering. Kunderna finns inom fordons- och verkstadsindustrin.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11