23948sdkhjf

Ökad chans att Componenta Wirsbo överlever

Fyra av tio oprioriterade fordringsägare har accepterat förslaget från rekonstruktören.
Componenta Wirsbo har haft konkurshotet hängande över sig hela hösten. Nu har ett viktigt steg tagits som ökar chansen för industriföretaget att få en ekonomisk nystart. Det rapporterar VLT.

40 procent av oprioriterade fordringsägare har accepterat den ekonomiska ersättning de erbjuds i rekonstruktörens förslag till ackord.

Att fyra av tio sagt ja ger klartecken för rekonstruktören, advokat Hans Renman, att gå vidare med nästa steg: själva ackordsförhandlingen.

Den hålls den 28 december i Västmanlands tingsrätt.

Men den stora utmaningen väntar. För att rekonstruktionen av det skuldtyngda Virsboföretaget ska kunna slutföras krävs i nästa skede att betydligt fler fordringsägare accepterar uppgörelsen.

"På ackordsförhandlingen krävs 75 procent av antalet röstande och röster som motsvarar 75 procent av den totala opioriterade skulden för att ackordsförslaget ska gå igenom", skriver advokat Hans Renman i ett mejl till VLT.

Componenta Wirsbo i Västmanland producerar smidda och bearbetade komponenter till tung fordons-, gruv-, skogs-, jordbruks- och verkstadsindustri över hela Europa.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078